Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 15.15.2024
  Sammenlign forbrukslån

  Sammenlign forbrukslån

  Når du har bestemt deg for å benytte et forbrukslån for en investering eller et prosjekt av en eller annen slag, så er det lurt å ikke kaste seg over det første tilbudet man finner.

  Selv om mange tenker at prisene må være ganske like mellom tilbyderne fordi konkurransen er høy, så kan dette være ganske uriktig. Det kan være stor forskjell på pris mellom forskjellige tilbydere av forbrukslån. Ikke bare er det stor variasjon mellom tilbydere som tilbyr de samme produktene, men du kan også velge en type forbrukslån som er vesentlig dyrere enn det lånet du ønsker hvis du ikke sjekker betingelsene godt nok. Det er alltid lurt å sammenligne forbrukslån for å finne den beste prisen.

  Når man skal sammenligne og finne billigste forbrukslån, så kan man finne ut en del om de forskjellige tilbyderne ved å sjekke på nettsider som er laget for å hjelpe deg å finne det beste tilbudet. Men du kan ikke bruke disse for å ta den endelige avgjørelsen da den rentesatsen de oppgir ikke nødvendigvis er den du vil få tilbudt. Tilbydere av forbrukslån ønsker å gi deg et tilbud basert på en individuell vurdering av din økonomiske situasjon. På grunn av dette må du søke hos hver tilbyder for å få vite hvilken pris den tilbyderen ønsker å gi deg for å ha et grunnlag for å vurdere hva som er det beste tilbudet. Det kan derfor være ganske tidkrevende å sammenligne forbrukslån.

  Når du skal sammenligne forbrukslån, så kan det som nevnt være ganske tidkrevende å gjøre denne jobben selv da det betyr at man må søke flere steder for å finne det billigste tilbudet, men når jobben er utført, så kan du lett vurdere hvilket tilbud som passer best for deg. Alternativer er å benytte en lånmegler. Det er også mye enklere å få oversikt om du bruker en forbrukslån kalkulator.

  Forskjellige typer forbrukslån

  Når man skal forsøke å få oversikt over de forskjellige tilbyderne av forbrukslån, så trenger mange å plassere hver tilbyder i en kategori for å vite hva de tilbyr. Det er ganske vanlig å benytte seg av tre kategorier for å gruppere de forskjellige tilbyderne. Kategoriene er basert på hvilke lånebeløp de kan tilby, og hvilken nedbetalingstid de vanligvis benytter seg av. Kategoriene er mikrolån, sms lån, smålån og ordinære forbrukslån.

  Mikrolån

  Mikrolån har etablert seg på markedet på grunn av ønsket om å kunne låne penger på dagen. Disse har ikke den samme konkurransen da mange som benytter seg av denne typen lån ikke har tid til å sjekke betingelsene forskjellige steder, og de tar derfor ofte det første og det beste tilbudet. Hvis du egentlig ikke trenger penger på dagen, og tar deg tid til å undersøke betingelsene, så vil du i de fleste tilfeller oppdage at denne typen lån kan være relativt dyre. Disse tilbyderne kan som oftest tilby fra 500kr til ca 40000kr med korte tilbakebetalingstider fra 10 dager til 2 år.

  Smålån

  Neste kategori er smålån. Disse kan tilby forbrukslån opp til ca 50000kr, med noen unntak helt opp til 100000kr. Disse tilbyderne er oppstått fra utsalgssteder som har tilbudt avbetalingsløsninger for sine egne kunder, eller utleiefirmaer. I stedet for å fortsette å kun tilby finansiering til egne kunder, så har de innsett at det er mer lønnsomt å tilby til det generelle markedet.

  Benytte lånmegler

  En lånmegler kan sammenligne forbrukslån for deg. Du fyller kun ut en søknad, og de videreformidler denne til sine samarbeidspartnere. Du mottar tilbudene direkte fra deres samarbeidspartnere, og du velger selv hvilket tilbud du ønsker å benytte deg av. Lånmeglere er upartiske og har ikke anledning til å ta betalt for sine tjenester fra kundene. I stedet får de sin betaling ved å tilby leads til sine samarbeidspartnere.

  Les mer om utviklingen på regjeringen sine sider

  Av Danny Meiri, 15 mars 2024