Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 8.08.2022
  forbrukslån julehandel

  Er julen finansiert med lånte penger?

  Julen er snart her og for mange er bankkontoen skrapet etter julemat og gaveinnkjøp. Se hva du kan gjøre for å få kontroll over utgiftene.

  Har du sprengt julebudsjettet?

   Du er ikke alene – et stadig økende forbruk og dyrere julegaver har gjort at mange ikke har nok oppsparte midler og derfor velger å låne til julefeiring. Noen velger å låne penger til forbruk. Er du en av de som har tatt forbrukslån eller brukt kredittkort til julen i år så har du forhåpentligvis en nedbetalingsplan klar. 

  Kredittkort er dyrere enn forbrukslån

  Å bruke kredittkort når handler julegaver er smart, spesielt om du handler på nettet, men bare om du betaler tilbake pengene før forfallsdato. Går du over den rentefrie perioden er kredittkort en dyr fornøyelse, ofte med renter mellom 20- 3o prosent.

  Et alternativ kan være å refinansiere kredittkortgjeld med et forbrukslån. Et forbrukslån har renter som ligger fra 2,99 og oppover. Altså langt under kredittkortets rentenivå. Du kan se hvordan du finner billigste forbrukslån med lavest rente i vår forbrukslån kalkulator.

  Refinansiering av forbrukslån

  Sitter du med mange forbrukslån etter julens innkjøp? Om du allerede nå ser at din økonomi ikke klarer utgiftene kan refinansiering være en bra løsning. Når du refinansiere forbrukslån samler du dine lån i et nytt lån med bedre rente og vilkår. Det er ofte lettere å få refinansiering om du kan stille med sikkerhet i bolig. Du kan sammenligne refinansiering i vår refinansiering kalkulator.

  Av Britt Pedersen, 08 April 2022