Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 16.16.2022
  julegaver med forbukslån? Tenk deg godt om!

  Er julen finansiert med lånte penger?

  Økende renter og generelt dårligere kjøpekraft gjør at flere velger å finansiere julen med lånte penger. Om man velger denne løsningen er det viktig å ha en betalingsplan klar så man ikke risikerer å havne i lånefellen.

  Renter som skyter i høyden og generelt dårligere kjøpekraft – det er mange som har det vanskelig å få endene til å møtes denne julen. Selv om mange kommer til å kjøpe billigere julegaver enn tidligere år,  så likevel ligger Norge på topp i Europa når det kommer til summen vi bruker på julegaver i følge en undersøkelse gjort av Klarna.

  Flere velger å låne penger til forbruk

  Det faktum at mange ikke har nok oppsparte midler og derfor velger å låne til julefeiring er dessverre en realitet. Ifølge en pressemelding fra Norsk Gjeldsinformasjon økte forbrukslån med 1,4 milliarder i november. Og den største økningen var blant unge. Dette er en bekymrede utvikling da opptak av forbruksgjeld i ung alder kan føre til betalingsproblemer senere i livet.

  Er du en av de som har tatt forbrukslån eller brukt kredittkort til julen i år så har du forhåpentligvis en nedbetalingsplan klar. Har du sprengt julebudsjettet og må ty til lånte penger? Her er to tips til deg!

  • Et lån med sikkerhet er ALLTID er bedre alternativ enn et forbrukslån. Kan du låne med sikkerhet i bolig vil dette være å foretrekke i nesten alle tilfeller. Da har banken sikkerhet i boligen din og du får bedre renter en du vil få på et usikret lån.
  • Kredittkort er dyrere enn forbrukslån – Å bruke kredittkort når handler julegaver er smart, spesielt om du handler på nettet, men bare om du betaler tilbake pengene før forfallsdato. Går du over den rentefrie perioden er kredittkort en dyr fornøyelse, ofte med renter mellom 20- 3o prosent. Et alternativ kan være å refinansiere kredittkortgjeld med et forbrukslån. Et forbrukslån har renter som ligger fra 2,99 og oppover. Altså langt under kredittkortets rentenivå. Du kan se hvordan du finner billigste forbrukslån med lavest rente i vår forbrukslån kalkulator.

  forbrukslån julehandel

  Refinansiering av forbrukslån

  Sitter du med mange forbrukslån etter julens innkjøp? Om du allerede nå ser at din økonomi ikke klarer utgiftene kan refinansiering være en bra løsning. Når du refinansiere forbrukslån samler du dine lån i et nytt lån med bedre rente og vilkår. Det er ofte lettere å få refinansiering om du kan stille med sikkerhet i bolig. Du kan sammenligne refinansiering i vår refinansiering kalkulator.

  Når det kommer til refinansiering finnes det to alternativ, å refinansiere med sikkerhet i bolig eller velge å refinansiere med et nytt forbrukslån som har bedre villkår enn de gamle lånene.  Samme sak gjelder her – best rente får du om banken kan ta pant i bolig.

  Av Britt Pedersen, 16 desember 2022