Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 26.26.2023
  forbrukslån kan finansiere drømmen

  Ferie og forbrukslån – unngå økonomiske fallgruver

  Sommeren er her, og med den kommer drømmen om å tilbringe solfylte dager på eksotiske strender, utforske nye destinasjoner og lade opp batteriene. Men hva skjer når vi kommer hjem fra ferien og innser at vi har brukt mer penger enn vi hadde planlagt?

  Rekordmange reiser i først kvartal

  Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at nordmenn dro på rekordmange reiser i løpet av 1. kvartal i år. Vi dro på 6,9 millioner reiser i perioden januar til og med mars i år. Dette tilsvarer en økning på 23 prosent sammenlignet med 2022. Det var økningen i antall reiser i Norge som bidro til rekorden. Reisene til utlandet var tilbake på samme nivå som før pandemien. Sommerferien er snart her og mange er i full gang med planlegging av reiser og overnatting.

  Tips! Bruk en forbrukslån kalkulator for å finne det beste lånet til ferien

  Finansiering av ferie

  Vi lever i en tid da mange har presset økonomi og faktum er at feriedrømmer ofte koster mange penger. Hvordan skal ferien finansieres? Er det virkelig nødvendig å låne penger for å finansiere drømmeferien?

  Det er viktig å se på din økonomiske situasjon før du låner penger. Har du virkelig råd til å betale tilbake gjelden når du kommer hjem? Her er 4 tips som kan hjelpe deg med å unngå de økonomiske fallgruvene og likevel nyte en fantastisk ferie:

  1. Tenk grundig gjennom om du virkelig trenger et forbrukslån for å finansiere sommerferien. Vurder alternative finansieringsmåter, som å låne med sikkerhet eller finne billige forbrukslån med lavere rente og bedre betingelser. Vær oppmerksom på de potensielle konsekvensene av å ta opp et forbrukslån, inkludert høye renter og gebyrer. Sammenlign alltid forbrukslån med en før du søker.
  2. Ha et realistisk budsjett. Sett opp et budsjett for ferien din og hold deg til det. Det er mange flotte destinasjoner og tilbud der ute som ikke behøver å tømme bankkontoen din.
  3. Utforsk rimeligere destinasjoner – det finnes mange måter å ha en minneverdig sommerferie på uten å ta opp lån, som å utforske lokale destinasjoner eller velge mer økonomiske reisealternativer. Du trenger ikke alltid å reise langt for å ha en flott ferie. Utforsk lokale destinasjoner og oppdag skjulte perler i nærmiljøet
  4. Spar på forhånd: Planlegg ferien i god tid og sett av penger jevnlig på en sparekonto dedikert til ferien. Begynn å spare tidlig. Dette vil bidra til å redusere behovet for å låne penger og gi deg en følelse av økonomisk trygghet når du drar. Om du ikke rakk dette i år – så sett en plan for neste sommer. Noen hundrelapper i måneden kan komme godt med når du skal betale neste års ferie.
  5. Hold nede utgiftene – Sammenlign reiser: Bruk internett til å finne gode tilbud på reiser, overnatting og aktiviteter. Det er alltid mulig å finne rimelige alternativer som gir deg valuta for pengene. Reis sammen med venner eller familie og del kostnadene for overnatting, transport og mat.

  Tenk langsiktig

  Sommerferien er en fantastisk tid. Det er viktig å ta seg tid til å lade opp batteriene og nyte livet. Men det er også viktig å være økonomisk ansvarlig og tenke langsiktig. Å ta opp et forbrukslån for å finansiere en ferie kan virke som en god idé i øyeblikket, men det kan etterlate deg med økonomiske problem når du kommer hjem.

  En av de største farene med forbrukslån er at det kan sette deg i en ond sirkel av gjeld. Hvis du tar opp et lån for å dekke utgiftene til sommerferien, kan du ende opp med å slite med å betale tilbake lånet i fremtiden. Dette kan føre til at du tar opp nye lån for å betale av det gamle, og før du vet ordet av det, er du fanget i en spiral av gjeld som blir vanskelig å bryte ut av.

  Av Britt Pedersen, 26 mai 2023