Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 19.19.2022
  kostnader ved lån

  Hvorfor bruke en forbrukslån kalkulator?

  Lånemarkedet for forbrukslån er stort og uoversiktelig. En forbrukslån kalkulator kan være en bra start for å finne det billigste forbrukslånet.

  Markedet for forbrukslån og lån uten sikkerhet fortsetter å vokse og det tilkommer stadig flere aktører. Dette betyr at konkurranse mellom långiverne er stor og dette kan du som låntaker utnytte til din fordel.

  Kostnadene ved forbrukslån har vært omdiskutert i mange år. Lånetypen har blitt umåtelig populær og kredittbeløpene øker stadig. Prisene på lånene varierer imidlertid veldig. Er du prisbevisst er det mulighet for store besparelser.

  Tenk på dette når du tar opp et forbrukslån.

  Vær prisbevisst og sammenlign alltid forbrukslån. Dette gjør du enklest med en forbrukslån kalkulator. En kalkulator for forbrukslån viser en estimert beregning av lånets kostnader – men du får likevel et bra bilde over forskjellene på vilkår for de forskjellige forbrukslånene på markedet.

  Den banken du velger å søke forbrukslån hos gjør en kredittsjekk på deg. Renten du får avhenger dels av kredittvurderingen din og dels hvor stort lån du søker om. Den effektive renten er alltid høyere på mindre forbrukslån enn på større forbrukslån.

  Store forskjeller på forbrukslån

  I tillegg varierer rentekostnadene mellom ulike aktører. Ved å sammenligne långivere med hverandre og være prisbevisste kan du sørge for å finne billigste forbrukslån

  3 tips når du skal søke forbrukslån

  • Ikke fokuser for mye på den månedlige kostnaden. Tar du opp et forbrukslån med lang nedbetalingstid, vil det ha stor innvirkning på lånets totale kostnad.
  • Se alltid på den effektive renten. Den effektive renten inkluderer alle gebyrer, som etableringsgebyrer og faktureringsgebyrer.
  • Tenk på at den effektive renten oppgis ofte på årsbasis og kan dermed være noe misvisende dersom du tar opp lån med kortere nedbetalingstid enn ett år.
  Av Britt Pedersen, 19 oktober 2022