Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 10.10.2023
  kostnader ved lån

  Derfor skal du sammenligne forbrukslån

  Nye tall fra Gjeldsregisteret viser at forbruksgjelden igjen vokser. Men hva brukes forbrukslån til og hva bør du tenke på før du søker et?

  Hva brukes forbrukslån til?

  I dag har 3 178 186 nordmenn forbruksgjeld enten i form av forbrukslån eller kredittkort. Å låne penger er veldig vanlig i Norge, og vi bruker de lånte pengene til forskjellige formål. Noen finansiere ferien med lånte penger mens andre låner til oppussing eller bruker forbrukslånet til bil eller båt.

  Sammenlign før du velger

  Før du velger forbrukslån er det viktig at du sammenligner långiverne med hverandre. På denne måten er det lettere for deg å finne et lån som har en så god rente og så gode vilkår som mulig. Forbrukslån er usikrede lån og er dermed et dyrere lån enn et lån med sikkerhet i bolig. Tenk på at lånet skal tilbakebetales, og at en høyere rente enn nødvendig gjør lånet unødvendig dyrt. Ved å bruke en forbrukslån kalkulator får du en gratis og uforpliktende sammenligning som lar deg se hvilket lån som passer deg best.

  Forbrukslån er forbundet med høye renter og dårlige vilkår, men sannheten er at det i dag er store forskjeller mellom banker og långiveres villkår på forbrukslån. Da lånemarkedet er stor er det viktig at man sammenligner alle långivere for å finne det lånet som har best rente. På den måten er du sikker på at du finner billigste forbrukslån

  Hvem passer forbrukslån til?

  Et forbrukslån passer best for deg som har behov for penger og som ønsker en relativ hurtig behandling. Med et forbrukslån kan du låne fra 5000 kroner opptil 600 000 kroner uten å stille med sikkerhet i bolig eller andre eiendeler. Banken gjør en kredittvurdering av deg og renten settes individuelt – så faktum er at jo bedre økonomi du har dess billigere forbrukslån får du. Derfor passe forbrukslån best til deg som har bra økonomisk kontroll.

  Av Britt Pedersen, 10 august 2023