Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Oppdatert: 27.27.2022

Lån penger på dagen om du trenger penger raskt

Det finnes mange grunner til at man kan trenge penger på dagen, men ofte kan det bety at et lån blir dyrere, så man bør være sikker på at man ikke kan vente gjennom normal prosessering av et lån.

Man kan for eksempel komme over en mulighet for bruktkjøp som man har ventet på i lang tid. Det kan være en eldre motorsykkelmodell som man ønsker, kanskje en Goldwing eller en Harley, en brukt båt til din sønn eller datter, eller det kan være en vintage gitarmodell som sjelden ligger ute for salg. Ofte får man ikke muligheten til å gjennomføre et bruktsalg hvis man ikke kan stille med betalingen samme dag. Mange selgere ønsker å avklare salget så raskt som mulig når de selger brukt da mange selger fordi de ønsker å investere pengene i andre ting eller prosjekter.

Man kan benytte seg av forskjellige muligheter for å låne penger på dagen. Fra tidligere så har muligheten for dette vært i form av mikrolån, som i hovedsak har betydd maks beløpsgrense på rundt 30000kr. I senere tid har også ordinære tilbydere av forbrukslån begynt å tilby tilsvarende betingelser slik at det er mulig å låne penger på dagen. Dette gjør at man kan benytte seg av gode muligheter, selv om det hos noen tilbydere kan bety vesentlig kostbare løsninger for å låne penger på dagen, så finnes det også tilbud som ikke er spesielt mye dyrere enn ordinære forbrukslån.

Forskjellige typer tilbydere

Når man søker om forbrukslån, så finnes det forskjellige typer lån som man kan benytte seg av. Man kan benytte seg av ordinære forbrukslån, som i all hovedsak er det beste alternativet for usikrede lån, men man kan også benytte seg av smålån. Forskjellen mellom de forskjellige typene lån er lånebeløpet, i tillegg til at tilbydere av mikrolån i hovedsak har hatt som mål å tilby deg å låne penger på dagen, men i dag kan man også få dette tilbudet fra andre långivere. Prisen på mikrolån gjenspeiler som oftest at man tilbyr små lån med korte nedbetalingstider, som også er knyttet til høy risiko. Ordinære forbrukslån kan ha en beløpsgrense på inntil 500000kr som må tilbakebetales på inntil 15 år. Smålån, derimot, har tradisjonelt hatt beløpsgrenser på inntil 50000kr, men kan i dag strekke seg til 75000kr og til og med i noen tilfeller 100000kr. Mikrolån har holdt seg til sin tradisjonelle strategi, og i hovedsak vil du finne beløpsgrenser på inntil 30000kr, men vanligvis er grensene lavere.

Les mer om retningslinjer for forbrukslån på Finanstilsynet

Mikrolån

Mikrolån har i hovedsak som mål å tilby beløp på inntil 30000kr med kort nedbetalingstid. Du kan finne nedbetalingstider fra 30 dager til inntil 2 år. Hovedmålet til tilbydere av mikrolån har i hovedsak vært å tilby utbetaling på dagen. De er også kjent som SMS-lån. Man kan få utbetalt penger på dagen ved å søke og bekrefte låneavtalen innen kl 12 eller kl 13 for å rekke utbetaling samme dag. Prisene på denne typen lån kan være ganske høye, og grunnen til det er at de også kan være utsatt for at brukere er trege med tilbakebetaling.

Smålån og ordinære forbrukslån

I dag kan man også få tilbud om mindre lån fra tilbydere av ordinære forbrukslån som kan utbetales på dagen, som også er rimeligere enn mikrolån. Men dette er et tilbud du ikke vil finne hos alle tilbyderne. I stedet så anbefaler vi at du sjekker flere steder slik at du kan finne de rette tilbudene for deg.

Beste tilbud for å låne penger på dagen

Du bør sjekke flere steder slik at du finner beste tilbud for å få låne penger på dagen. Velger man feil alternativ, så kan dette bli vesentlig dyrere enn det beste alternativet. Benytt vår forbrukslån kalkulator for å få det beste tilbudet

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Av , 27 mai 2022