Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 10.10.2024
  Kan jeg få lån med betalingsanmerkninger?

  Kan jeg få lån med betalingsanmerkninger?

  Hvis man har en betalingsanmerkning, så vil man hos de fleste tilbyderne få avslag på lån.

  Det er derfor lurt å kvitte seg med betalingsanmerkninger før man søker om lån hvis det er mulig. Det finnes noen situasjoner hvor det ikke er så lett å bli kvitt anmerkninger før man søker, og likevel kan man ha en økonomisk situasjon som kan forsvare å ta opp et forbrukslån. Ikke alle passer inn i regelverket slik det er bygget opp, men det betyr ikke at man ikke kan betale for seg likevel. På grunn av dette finnes det noen tilbydere som ønsker kontakt med de kundene som ikke får tilslag andre steder. Det betyr ikke at disse tilbyderne vil tilby deg lån uansett. De stiller ekstra krav for å tilby lån til dem som ikke får lån andre steder. Noen ganger kan de også utelate å hente inn en kredittsjekk, men det betyr at du vil måtte dokumentere din økonomiske situasjon selv, i tillegg til at de tilbyderne som kan tilby lån til dem som faller utenfor kan be om sikkerhet for forbrukslånet for at du skal få lån hos dem.

  Finn billigste forbrukslån med en forbrukslån kalkulator 

  Selv om du vil kunne låne penger med betalingsanmerkning, så vil det bety at du kan velge mellom 1 eller 2 tilbydere, noe som gjør at du ikke har valgmuligheter i forhold til pris. Du må ta den prisen du blir tilbudt, og noen av disse tilbyderne tar seg godt betalt. Hvis du har noen mulighet til å bli kvitt betalingsanmerkningen, så er det derfor det lureste. Da vil du kunne velge mellom mange tilbydere, og du vil derfor få vesentlig bedre priser på lånet.

  Lurt å kvitte seg med betalingsanmerkninger

  Som nevnt er det lurt å få fjernet betalingsanmerkninger, selv om det er mulig å få lån med betalingsanmerkninger. I dag er det vesentlig mye enklere å bli kvitt en betalingsanmerkning enn det var for noen år siden. Tidligere måtte man vente i 3 år før man kunne bli kvitt en betalingsanmerkning, men det er ikke tilfelle i dag. Så snart en uoppgjort betaling gjøres opp, så skal egentlig kredittvurderingsbyråene fjerne anmerkningen. Men noen ganger skjer ikke dette automatisk. Det kan derfor være lurt å sjekke selv hos de kredittvurderingsbyråene som brukes av de forskjellige tilbyderne om din anmerkning er fjernet. Hvis ikke, kan du be dem fjerne den ved å dokumentere at du har betalt kravet.

  Betalingsanmerkninger man ikke kan bli kvitt

  Det finnes unntak til alle regler. Noen ganger sitter man i en situasjon hvor man har god økonomi og trenger et lån men ikke kan bli kvitt betalingsanmerkningen. Det kan være at man sitter igjen med en betalingsanmerkning etter et samlivsbrudd som man ikke kan gjøre noe med selv. Andre muligheter er at man har fått et krav som ikke er riktig som man jobber med å bli kvitt. Så lenge man står overfor kravet, kan det være vanskelig å bli kvitt betalingsanmerkningen.
  Les mer om betalingsanmerkninger på Statens innkrevingssentral 

  Lån selv om man har betalingsanmerkninger

  Når man sitter i en situasjon som ikke skyldes at man har betalingsproblemer, så finnes det løsninger. Noen tilbydere vil vurdere din økonomiske situasjon selv, og kan bestemme seg for å tilby deg et forbrukslån. Men noen av disse tilbyderne vil kreve at du stiller sikkerhet for lånet. Norske banker og finansieringsinstitusjoner tar ikke sjanser. Hvis de ikke kan bekrefte at du passer inn i deres kredittvurdering, så vil du enten ikke få lånet, du vil måtte stille med sikkerhet i eiendom eller du kan ende opp med å betale ekstra store gebyrer for å få denne typen lån. Det betyr at du kan få låne penger med betalingsanmerkning, men du må regne med å betale ekstra og stille med sikkerhet.

  Les mer: Kriterier for å få innvilget lån

  Av Britt Pedersen, 10 mai 2024