Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Oppdatert: 16.16.2018

De vanligste feilene man gjør når man tar forbrukslån

Forbrukslån er en praktisk måte for å løse mange utfordringer på.

Men selv om man kan få my nytte av et forbrukslån, så er det ikke nødvendigvis til nytte hvis man gjør feil valg. Når det gjelder å låne penger, så finnes det mange muligheter på markedet. De fleste av disse er gode alternativer, men du vil også finne tilbydere som forsøker å utnytte behovene til deg som bruker. Dette er dessverre tilfellet i nesten alle bransjer hvor det er mulig å utnytte systemet. Selv om man har instanser som Finanstilsynet som stiller krav til tilbyderne, så vil ikke det si at de kan forhindre alle ulemper. Det er heller ikke hva vi ønsker, da det ville redusere konkurransemulighetene i bransjen, som igjen er det som gir oss konkurransedyktige priser. Les mer om retningslinjer for forbrukslån på Finanstilsynet sine sider

På grunn av dette, bør man alltid bruke litt tid på å finne ut av betingelsene for de lånene man sammenlikner for å være sikker på at man gjør et godt valg. Ved å ikke sjekke betingelser, så kan man ende opp med et lån som er vesentlig dyrere enn det man hadde tenkt. Det finnes flere dyre lån på markedet, og for å unngå å ende opp med disse trenger man den informasjonen man kan få. Det er flere ting man kan gjøre for å unngå de vanligste feilene i forhold til å ta opp forbrukslån.

Glemmer å sjekke betingelser ved behov for utbetaling umiddelbart

Den vanligste fellen man kan gå i, er at man ikke sjekker betingelsene for forbrukslånet man velger. Det krever at man bruker litt tid for å finne det beste forbrukslånet, så hvis man velger det første, kan man ende opp med et lån med dårlige betingelser. Når man skal velge forbrukslån, så vil man vanligvis ikke få det billigste tilbudet som tilbydere annonserer. De rimeligste lånene kan være helt ned til 6,99% rente, men de fleste tilbydere utfører en individuell vurdering av din økonomiske situasjon for å gi deg et tilbud. På grunn av dette vil du sjelden få det billigste tilbudet som er tilgjengelig, men et tilbud som gir deg en rente på mellom 6,99% og rundt 19% rente. Man kan også få et enda mindre passende tilbud enn dette om man for eksempel ønsker å låne penger samme dag. Det finnes en del tilbydere som designer sine lån til personer som trenger penger samme dag. Prisene vil da ofte bli satt i forhold til hva de tilbyr, og det kan ende opp med å bli dyrt hvis man ikke sjekker hva betingelsene faktisk er. De kan være lurt å bruke en forbrukslån kalkulator for å finne det beste lånet

Velger høyere beløp enn man egentlig har behov for

En av de vanlige feilene man gjør når man tar opp forbrukslån, er å bli fristet til å låne mer enn man trenger. Når man låner mer enn man trenger, så betaler man også renter for de pengene man egentlig ikke trengte, i tillegg til at de månedlige avdragene kan ende opp med å være høyere enn man ønsker.

Man velger ikke det beste alternativet

Utover dette så er det faktisk ganske vanlig at mange som ønsker et forbrukslån ikke bruker den tiden de trenger for å finne ut hvilket tilbud som passer best. Det betyr at man kan ende opp med det første lånet man søker på uten faktisk å sjekke hva renten er. Det tar litt tid å søke på forskjellige lån for å finne de beste betingelsene, men over tid er det verdt det da man kan spare mange penger på denne måten. Hvis man ikke selv har tid til å gå gjennom alle søknadene, så kan man velge å benytte en lånmegler.

Les mer: Sammenlign forbrukslån