Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 10.10.2023
  De vanligste feilene man gjør når man tar forbrukslån

  De vanligste feilene man gjør når man tar forbrukslån

  Forbrukslån er en praktisk måte som kan løse økonomiske utfordringer om man har kontroll og betaler tilbake i tid. Her går vi igjenom feilene du må unngå i prosessen.

  Man kan ha mye nytte av et forbrukslån, men ikke om man gjør feil valg. Når det gjelder å låne penger, så finnes det mange muligheter på markedet. De fleste av disse er gode alternativer, men du vil også finne tilbydere som forsøker å utnytte behovene til deg som bruker. Dette er dessverre tilfellet i nesten alle bransjer hvor det er mulig å utnytte systemet.

  Stor konkurranse om forbrukslånkunder

  Selv om man har instanser som Finanstilsynet som stiller krav til tilbyderne, så vil ikke det si at de kan forhindre alle ulemper. Det er smart av deg som forbruker å utnytte konkurransen i bransjen, som igjen er det som gir oss konkurransedyktige priser. Les mer om retningslinjer for forbrukslån på Finanstilsynet sine sider

  Sjekk betingelser for å finne det billigste forbrukslånet

  På grunn av dette, bør man alltid bruke litt tid på å finne ut av betingelsene for de lånene man sammenlikner for å være sikker på at man gjør et godt valg. Ved å ikke sjekke betingelser, så kan man ende opp med et lån som er vesentlig dyrere enn det man hadde tenkt. Det finnes flere dyre lån på markedet, og for å unngå å ende opp med disse trenger man den informasjonen man kan få. Det er flere ting man kan gjøre for å unngå de vanligste feilene i forhold til å ta opp forbrukslån.

  Her er fire tips om du skal søke forbrukslån

  1. Bruk en forbrukslån kalkulator  – Den vanligste fellen man kan gå i, er at man ikke sjekker betingelsene for forbrukslånet man velger. . Når man skal velge forbrukslån, så vil man vanligvis ikke få det billigste tilbudet som tilbydere annonserer. De rimeligste lånene kan være helt ned til 6,99% rente, men de fleste tilbydere utfører en individuell vurdering av din økonomiske situasjon for å gi deg et tilbud. På grunn av dette vil du sjelden få det billigste tilbudet som er tilgjengelig, men et tilbud som gir deg en rente på mellom 6,99% og rundt 19% rente.  . Prisene vil da ofte bli satt i forhold til hva de tilbyr, og det kan ende opp med å bli dyrt hvis man ikke sjekker hva betingelsene faktisk er. De kan være lurt å bruke en forbrukslån kalkulator for å finne det beste lånet.
  2. Lån bare den summen du  behøver -Ikke lån mer en du trenger! En av de vanlige feilene man gjør når man tar opp forbrukslån, er å bli fristet til å låne mer enn man trenger. Når man låner mer enn man trenger, så betaler man også renter for de pengene man egentlig ikke trengte, i tillegg til at de månedlige avdragene kan ende opp med å være høyere enn man ønsker.
  3. Unngå å velge det første og beste lånet. Dette er ikke alltid synonymt med å velge det billigste forbrukslånet. Det krever at man bruker litt tid for å finne det beste forbrukslånet, så hvis man velger det første, kan man ende opp med et lån med dårlige betingelser
  4. Bruk en lånemegler – Mange søker bare et forbrukslån. Uten å finne ut hvilket tilbud som passer best. Det betyr at man kan ende opp med det første lånet man søker på uten faktisk å sjekke hva renten er. Det tar litt tid å søke på forskjellige lån for å finne de beste betingelsene, men over tid er det verdt det da man kan spare mange penger på denne måten. Hvis man ikke selv har tid til å gå gjennom alle søknadene, så kan man velge å benytte en lånmegler.

  Les mer: Sammenlign forbrukslån

  Av Danny Meiri, 10 august 2023