Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 25.25.2024
  Sammenlign forbrukslån

  Refinansiere forbrukslån? Tenk på dette!

  Mange velger å refinansiere lån for å redusere månedlige utgifter. Dette kan gi deg lavere månedlige utgifter, men det finnes visse ting du bør tenke på før du samler smålån i et større refinansieringslån.

  Å ta et smålån med en rask nedbetaling kan være en løsning på uforutsette økonomiske situasjoner. Problemet er imidlertid at forbrukslån og smålån ofte vokser seg større på grunn av manglende betaling og at mange velger mange å ta nye smålån for å løse sine gamle. Dette gjør at smålån kan bli  veldig dyre.

  Skal du ta forbrukslån? Bruk vår forbrukslån kalkulator for å finne billigste lån.

  Refinansiering kan være smart

  En måte å håndtere månedskostnadene på har derfor vært å refinansiere smålån og kredittkortgjeld i et større forbrukslån med lavere rente, noe som resulterer i en lavere månedskostnad. Dette kan derimot bli dyrere enn du først tror fordi nedbetalingstiden ofte er lengre på ditt nye lån. Derfor er det viktig at du alltid ser på både nedbetalingstiden og månedskostnaden. Først da får du et klart bilde over hva lånet koster deg på sikt. Ved å bruke en refinansiering kalkulator  kan du finne beste refinansiering for deg.

  Nedbetalingstiden på lån er viktig

  Tiden det tar å betale ned på lånet avgjør hvor dyrt det blir. Derfor er det viktig at du beregner den totale kostnaden når du samler inn lånene dine slik at den totale kostnaden ikke risikerer å være høyere enn for dine tidligere lån. For noen kan imidlertid en lavere månedskostnad være hovedårsaken til å kunne betale ned gjelden hver måned i det hele tatt, og da kan en høyere totalkostnad spille en mindre rolle. En  nedbetalingskalkulator kan estimert vise  hva forbrukslånet kommer til å koste deg og  hvor mye låneperioden påvirker hva lånet koster.

  Til syvende og sist er det opp til deg som låntaker å ta en beslutning om hvordan du vil sette opp økonomien din. Men ved å være klar over risikoen når du samler inn lånene dine, kan du ta en informert og god beslutning basert på dine økonomiske forhold.

  Refinansier med sikkerhet i bolig

  Det aller beste er om du kan refinansiere forbrukslån med sikkerhet i bolig. Renten på boliglån er klart lavere enn for både forbrukslån, smålån og kredittkort. Du kan refinansiere opptil 800.000 kroner uten sikkerhet – skal du over den summen så krever de fleste banker at du stiller sikkerhet i bolig.

  Av Britt Pedersen, 25 januar 2024