Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 21.21.2023
  forbedre kredittscore

  Har du dårlig kredittscore?

  Har du for mange forbrukslån og kredittkort kan det ha en negativ effekt på økonomien din. For noen, kan forbruksgjelden påvirke økonomien så mye at det blir vanskelig å betale faste utgifter og å få låne til bolig.

  Å ha mange smålån og kredittkortgjeld kan forringe privatøkonomien i mange år fremover. Det påvirker kredittscoren din og du kan få vanskeligheter med å få lån, bestille abonnement og i verst fall få problem med å kjøpe bolig.

  Hvordan bli kvitt dårlig kredittscore?

  For å forbedre kredittscoren er det flere ting du kan gjøre. Her går vi igjennom noen av de vanligste og mest effektive måtene å forbedre kredittscoren din på.

  1.Betal ned det du skyller

  Den beste løsningen er å betale ned dine dyre lån og kreditter. Du kan ta kontakt med bank og kreditorer for å lage en nedbetalingsplan, det lønner seg å betale ned de dyreste lånene først. Kredittkortgjeld er ofte dyrere enn forbrukslån, og mindre forbrukslån kan være billigere en mikrolån og smålån. Derfor skal du alltid bruke en forbrukslån kalkulator for å sammenligne forbrukslån > når du sammenligner ser du raskt hvilket lån som koster deg mest.

  2.Refinansiering

  Dette er ikke alltid en mulighet å betale ned det man skylder – og da er det bra å vite at det finnes andre metoder å få orden på privatøkonomien igjen.  Refinansiering er en av disse. Når du refinansierer tar du opp et nytt lån som du nedbetaler de gamle kredittene og forbrukslånene med.

  Skal du refinansiere? Tenk på følgende:

  Refinansiering brukes til å samle lån i ett nytt for å senke kostnadene totalt. Du tar opp et nytt lån som tilsvarer din totale gjeld, men har en lavere rente og baker inn dine gamle lån og kreditter i det nye lånet. På denne måten sparer du penger på renter og avgifter knyttet til de gamle lånene. Du får lavere utgifter hver måned og kan betale ned mer på refinansieringslånet med disse pengene. På den måten blir du fortere gjeldfri.

  Av Britt Pedersen, 21 august 2023