Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 26.26.2024
  lån til båt

  Forbrukslån til båtkjøp?

  Har du planer om å kjøpe båt i sommer? Her går vi igjennom hva du bør tenke på.

  Nordmenn elsker sjøen og båtliv. Mange som ønsker både båt og hytte ved sjøen nå som sommeren er rundt hjørnet. Har du hytte ved sjøen setter det en ekstra gullkant på tilværelsen å kunne ta båten ut på finværsdager.

  Skal du kjøpe båt?

  Det er et stort utvalg av båter å velge mellom, og du må tenke på hvilken type båt du vil ha. Har du planlagt å ha båten på en tilhenger eller trenger du båtplass ved en kai? Avhengig av hva du vil, er det imidlertid mange fleksible måter å finansiere båten på, noe som gjør det mulig for flere å skaffe båt.

  Hvordan få lån til båt?

  Du kan få lan med sikkerhet i båten – dette er ofte et billigere alternativ enn å ta et forbrukslån til båt. Velger du derimot et usikret lån til båtkjøpet er det smart å bruke en forbrukslån kalkulator for å sammenligne tilbudene med hverandre for å være sikker på at du får et så billig forbrukslån som mulig.

  Sparepenger til båt

  Kanskje den aller beste måten å finansiere en båt på er å spare opp penger. Sett deg et mål og spar penger hver måned. Spar en fast sum hver måned og utsett båtkjøpet til du har penger på kontoen til å finansiere det. Hvis du ikke har sparte penger eller ikke har nok til å finansiere hele båten med sparepengene dine, kan du låne penger for å kjøpe båt. Tenk på at du da får lånekostnadene i tillegg til de mange ekstrautgiftene for båten. Vær sikker på at du har økonomien som kreves for å eie båten.

  Start med en billig båt

  Et godt tips for å komme i gang er å starte med å kjøpe en billig båt. I dag kan du finne brukte båter fra 10.000 – 15.000 kroner. En båt i denne størrelsen er enklere å spare sammen penger til. Et alternativ er å ta et smålån til båtkjøpet.  Å starte i det små gir deg også muligheten til å se om båtliv virkelig er noe for deg. Kjøper du en båt som er altfor stor, er det en risiko for at det blir mer arbeid og kostnader enn du forventet, noe som kan føre til at du mister interessen. 

  Når du kjøper båt også betyr det at du forplikter deg økonomisk, i tillegg til lånet krever en båt økonomiske ressurser i form av vedlikehold, lagring, drivstoff, forsikring, etc. som til slutt kan føre til økonomiske problem. 

  Del båt med familien eller venner

  Har du mulighet til å dele en båt med et familiemedlem eller en venn? På denne måten blir hele båtopplevelsen mye billigere og sjansene for at kjøpet faktisk blir av øker betydelig. Du kommer ikke kunne bruke båten hele tiden og ved å dele båten med andre får du dessuten også hjelp til underhold og løpende utgifter.

  Av Britt Pedersen, 26 mars 2024