Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Oppdatert: 24.24.2021
lån til båt

Forbrukslån til båtkjøp?

Hvordan finansierer og oppfyller du drømmen om å eie en båt? Hvis du, som så mange andre, har planer om å kjøpe båt i sommer, er det mye å tenke på. Her går vi igjennom hva du bør tenke på.

Norgesferie er mer populært enn noensinne på grunn av pandemien, og det er to klare trender knyttet til dette. På den ene siden ønsker flere å kjøpe hytte, noe som har ført til at prisene har steget, og på den annen side kjøper flere båt. Det er et stort utvalg av båter å velge mellom, og du må tenke på hvilken type båt du vil ha. Har du planlagt å ha båten på en tilhenger eller trenger du båtplass ved en kai? Avhengig av hva du vil, er det imidlertid mange fleksible måter å finansiere båten på, noe som gjør det mulig for flere å skaffe båt.

Finansier båtkjøp med sparepenger

Kanskje den aller beste måten å finansiere en båt på er å spare opp penger. Sett deg et mål og spar penger hver måned. Spar en fast sum hver måned og utsett båtkjøpet til du har penger på kontoen til å finansiere det. Hvis du ikke har sparte penger eller ikke har nok til å finansiere hele båten med sparepengene dine, kan du låne penger for å kjøpe båt. Tenk på at du da får lånekostnadene i tillegg til de mange ekstrautgiftene for båten. Vær sikker på at du har økonomien som kreves for å eie båten.

Tips! Dagens banker og långivere tilbyr i dag usikrede lån på opptil 600 000 kroner. Før du søker om et slikt lån, bruk en forbrukslån kalkulator for å sammenligne tilbudene med hverandre for å være sikker på at du får et så billig lån som mulig.

Start med en billig båt

Et godt tips for å komme i gang er å starte med å kjøpe en billig båt. I dag kan du finne brukte båter fra 10.000 – 15.000 kroner. En båt i denne størrelsen er enklere å spare sammen penger til. Et alternativ er å ta et smålån til båtkjøpet.  Å starte i det små gir deg også muligheten til å se om båtliv virkelig er noe for deg. Kjøper du en båt som er altfor stor, er det en risiko for at det blir mer arbeid og kostnader enn du forventet, noe som kan føre til at du mister interessen. 

Når du kjøper båt også betyr det at du forplikter deg økonomisk, i tillegg til lånet krever en båt økonomiske ressurser i form av vedlikehold, lagring, drivstoff, forsikring, etc. som til slutt kan føre til økonomiske problem. 

Del en båt med familien

Har du mulighet til å dele en båt med et familiemedlem eller en venn? På denne måten blir hele båtopplevelsen mye billigere og sjansene for at kjøpet faktisk blir av øker betydelig.