Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 21.21.2023
  avslag forbrukslån

  Derfor får du ikke låne penger

  Har du søkt forbrukslån og fått avslag på søknaden? Det kan være flere grunner til dette. Her går vi igjennom grunnene til hvorfor du ikke får lån og hva du kan gjøre med det.

  Har du søkt om forbrukslån, men fått avslag? Det kan være mange grunner til at du ikke får godkjent lånesøknaden din. Her går vi  gjennom de vanligste årsakene og hva du som låntaker kan gjøre for å forbedre sjansene dine for å få et forbrukslån.

  Du har for svak kredittvurdering

  Om du får innvilget forbrukslån eller ikke  avhenger av kredittvurderingen din, det vil si betalingsevnen din. Forholdet mellom din inntekt og dine utgifter er blant annet grunnlaget for din kredittvurdering. For å forbedre sjansene dine for å få et lån, må du gjøre det du kan for å forbedre kredittvurderingen din.

  Slik kan du forbedre kredittvurderingen din

  • Skaff deg oversikt – hos Gjeldsregisteret kan du se all usikret gjeld
  • Kutt ned på unødvendige utgifter
  • Betal av eksisterende smålån og kreditter
  • Ikke pådra deg unødvendig kredittinformasjon
  • Forbedre inntekten din
  • Ta kontakt med kreditorene

  Du har betalingsanmerkninger

  Med en betalingsanmerkning er det umiddelbart vanskeligere å få låne penger. Betalingsanmerkning og inkasso er ganske enkelt for stor usikkerhet for utlåner. Det finnes derimot gode muligheter for å ta opp lån med en betalingsanmerkning hvis du kan stille med sikkerhet i bolig eller annen eiendom. Sørg imidlertid for at du kan betale ned gjelden din slik at du ikke risikerer å pådra deg flere betalingsanmerkninger og kanskje i verste fall risikere å få boligen tvangssolgt.

  Vi anbefaler ikke at du låner penger med en betalingsanmerkning. Det er bedre å løse dine økonomiske vanskeligheter først og få bort betalingsanmerkningen før du tar opp lån igjen.

  Du søker for stort lån i forhold til inntekten din

  En annen grunn til at du ikke får lån er om du søker om et lån som er for stort i forhold til disponibel inntekt. Har du for lav inntekt avslår banken lånet helt, eller så kan de skru ned lånebeløpet til et nivå du kan håndtere. Når utlåner beregner hvor stort lån du har råd til, tar de alltid høyde for høyere rente. Du må ha marginal så du kan håndtere lånet selv om renten stiger.

  Du kan enkelt se hva lånet koster med en forbrukslån kalkulator

  Av Britt Pedersen, 21 august 2023