Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 21.21.2023
  forbrukslån - skatteoppgjør

  Bruk skattepengene til å betale ned forbrukslån

  I disse dager får mange skatteoppgjøret. For noen blir det ekstra penger i kassen, for andre en utgiftspost man kunne vært foruten. Se våre tips for hvordan du bruker skattepengene smart.

  Når kommer skattepengene 2021?

  Siste frist for å levere skattemeldingen var 30 april i år. De som leverte skattemeldingen i nytt format kan få skatteoppgjøret før 24 juni. Leverte du inn for sent eller leverte du skattemelding på papir kan det drøye enda lengre før du mottar skatteoppgjøret.

  Fikk du tilbake penger på skatten?

  Da kommer du til å få disse utbetalt etter at du har mottatt skatteoppgjøret. Sjekk at kontonummeret du har oppgitt er korrekt – du finner dette på skattemeldingen som du fikk tidligere i år. Har du ikke oppgitt kontonummer får du en utbetalingsblankett i posten.

  Hva skal du bruke skattepengene til?

  Det er lett å la seg friste når det dumper inn penger på kontoen som du kanskje ikke hadde regnet med i månedsbudsjettet. Vårt tips til deg er å bruke disse pengene smart. Se over din privatøkonomi og betal ned dyre forbrukslån eller kredittkort. Har du ikke forbruksgjeld eller andre dyre lån er det smart å spare pengene til en buffer.

  Slik bruker du skattepengene smart:

  • Betale ned kredittkort
  • Betale ned forbrukslån
  • Betal ned smålån og andre kreditter
  • Spar skattepengene så du har en buffer
  • Invester skattepengene på børsen
  • Betal ned boliglån

  Fikk du restskatt?

  Må du betale tilbake penger på skatten? Fristen for å betale tilbake er satt til 20.august.
  Det kan være smart å allerede nå begynne å spare så du slipper store utlegg på august lønnen – da man ofte er litt små blakk etter sommeren i tillegg. Har du ikke mulighet til å spare opp pengene kan du i visse tilfeller søke om betalingsutsettelse hvis du opplever økonomiske problemer som følge av pandemien. Les mer om dette på skatteetaten.no

  Fikk du over 1000 kroner i restskatt får du summen delt opp i 2 fakturaer. Den første skal betales den 20. august og den andre 24. september. Får du skatteoppgjøret senere enn 19. august må restskatten være innbetalt 3 uker etter datoen på skatteoppgjøret. Restskatt under 100 kroner trenger ikke betales.

  Betale restskatt med forbrukslån?

  Å betale restskatt med forbrukslån er et alternativ om du ikke kan løse situasjonen med sparepenger eller andre metoder. Forbrukslån er relativt dyre lån så du kan spare penger på å sammenligne långivere med en forbrukslån kalkulator før du søker. Da finner du enkelt billigst forbrukslån for ditt behov.

  Av Britt Pedersen, 21 august 2023