Skriv omtale
×
Rating
star star star star star
star star star star star


  Send omtale
  Oppdatert: 26.26.2024
  Hvordan finne en billig regnskapsfører

  Hvordan finne en billig regnskapsfører

  Når man starter opp en bedrift, så er det mange avgjørelser man står overfor.

  En av avgjørelsene man står overfor er hvordan man skal finne en billig regnskapsfører. Når man skal finne frem til en billig regnskapsfører så er det flere ting man trenger å vurdere. For eksempel trenger man å bestemme seg for om hvor mye av jobben man ønsker at en regnskapsfører skal utføre. Man har mulighet til å velge hvor mye av jobben man vil gjøre selv. Også må man vurdere hvor mye råd og hjelp man trenger fra regnskapsfører. For bare ti år siden var denne vurderingen annerledes. I dag har vi tilgang på tjenester på nett.  Det gjør at man kan gjøre en del av jobben selv slik at regnskapsfører kun tilbyr deler av tjenesten.

   

  Man kan velge forskjellige varianter av regnskapsførsel. Hva man velger vil være basert på kompetanse og behov. Noen som starter bedrift har full kontroll over hva det innebærer å selv håndtere alt det formelle. Andre har kun en ide om hva de ønsker å levere og er bevandret innen kjernevirksomheten sin. Mange vil velge å føre regnskap selv når de starter opp for å begrense utgifter inntil virksomheten er lønnsom. Andre er nødt til å få hjelp til dette fra første stund. Hvilken løsning du benytter deg av er helt opp til deg. Det vil være styrende i forhold til hvordan du kan finne en billig regnskapsfører.

  Hvilken type regnskapsfører trenger din bedrift

  Hvilken type regnskapsløsning som passer for deg er opp til hva du ønsker. Hvis du har kompetanse i hvordan man fører regnskap kan du spare mye penger på å gjøre jobben selv. Hvis du ikke selv ønsker å føre regnskapet. Du kan velge hvor mye du ønsker at en regnskapsfører skal gjøre for deg. Mange fører selv inn bilagene, men ønsker at en regnskapsfører skal sjekke at alt er ført riktig og eventuelt godkjenne det som er ført, mens andre trenger en regnskapsfører som fører alle bilagene og håndterer all innrapportering. Dette vil også være avhengig av hvor komplisert ditt regnskap er. Hvis du har et enkelt regnskap som ikke innebærer lønn til ansatte eller noen kompliserte problemstillinger, så kan man benytte seg av et online regnskapsprogram og føre regnskapet selv. Trenger man forbrukslån kan det være lurt å bruke en forbrukslån kalkulator for å få de beste betingelsene.

  Hva avgjør om du får en billig regnskapsfører

  Hvilken grad av regnskapet du velger å håndtere selv vil legge grunnlag for hvor billig regnskapsfører du kan forvente å finne. Jo mer du gjør selv, jo billigere regnskapsfører vil du kunne benytte deg av. I noen tilfeller trenger man kun en regnskapsfører som rådgiver. Man kan også benytte en regnskapsfører for å bidra med godkjenning dersom man benytter en online løsning for å føre regnskapet. Denne typen løsning gir mulighet for at flere har tilgang til regnskapet, enten for å føre bilag eller for å godkjenne eller sjekke hvordan man har ført regnskapet. Mange tenker at man bør finne en regnskapsfører med en lav timepris, men dette er ikke alltid billigste løsning. Mange har oppdaget at man kan betale mer for en regnskapsfører med lav timepris enn man betaler for en med høy timepris. Det kommer an på effektivitet og hvordan de benytter tilgjengelige verktøy.

  Regnskapskompetanse i bedriften

  En annen faktor som bestemmer hvor billig regnskapsfører man kan benytte seg av, er om man ønsker å beholde kompetanse i bedriften innen regnskap, eller om man i utgangspunktet har denne kompetansen. Noen større selskaper velger å føre hele regnskapet selv, mens andre velger å benytte en regnskapsfører til å håndtere hele regnskapet.

  Les mer: Sammenlign forbrukslån
  Les mer: Må jeg ha regnskapsfører på Altinn sine sider

  Av Britt Pedersen, 26 mars 2024